Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
3. ročník boat Brno ? opět úspěch!
 
      Na letošním ročníku naší mezinárodní výstavy lodí a vodních sportů spojené s výstavami Caravaning Brno a Bike Brno, které se pořádají pod společným názvem Sport Life se sešel rekordní počet vystavovatelů i návštěvníků.

 
novinka 2005Naše sekce lodí a vodních sportů byla umístěna již druhým rokem do nejhezčího pavilonu ? Z, který svou výstavní plochou nejlépe odpovídá velikostní náročnosti exponátů, které se zde pravidelně prezentují. Výstavy se jako tradičně účastní hodně zahraničních firem, především z blízkého Rakouska a Slovenska, a tak naše firmy měly možnost dobře srovnat svou nabídku s blízkou konkurencí.

Vripeck 1150Na veletrhu se prezentovaly lodě od pár metrů délky až do závratné velikosti. Jednalo se především o motorové lodě. Největší plachetnicí, která Zetku dominovala, byla Benéteau Oceanis, kterou přivezla firma Bemex. Mohutný elegantní tmavě modrý trup lodě obdivovaly zástupy návštěvníků. Výstavní novinkou u nás byla také loď Apreamare, kterou přivezla firma Baotič. Loď firma vystavovala hned vedle další krasavice, motorové jachty Pershing. Z výstavních novinek, které bych chtěl určitě nezapomenout, bych jmenoval ještě motorové lodě Menorquin, které dominovaly stánku Diamond marine a rozhodně nelze opomenout skvěle vypracovanou loď z dílny Bohemiyacht ? Vripack 1150, který překvapil všechny odborné návštěvníky precizností a čistotou zpracování.
V segmentu ?malých? lodí vystavovalo nejvíce firem. Velmi zajímavým exponátem byla 6,5m dlouhá kýlová plachetnice z dílny jihočeské firmy, dále plachetnice Protagonist 750, která zdobila stánek časopisu H2O. Kromě těchto lodí se prezentovala celá řada otevřených motorových člunů.

SacsZvláštní kategorii tvořily nafukovací čluny. Tento segment trhu zažívá stále růst, a proto také se stále více firem zabývá prodejem těchto velmi praktických lodí. Na výstavě jsme viděli lodě Sacs, Grant, Brig, Honda, Valiant a další.
Bohatá nabídka lodí byla doplněna lodním příslušenstvím, oděvy a doplňky. Snad nejširší nabídku přivezla tradičně firma Avar Yacht, která kromě toho vystavovala na volné ploše kajutové plachetnice. Lodní motory Mercury, vodní lyže a hračky na vodu nabízela firma Boat&Life, která na svém stánku zákazníkům představila taktéž širokou nabídku příslušenství.
Již tradičně se boat Brno stalo místem, kde si návštěvníci mohou vybrat také svou letní dovolenou. V Zetku se sešla většina charterových společností, které v mnoha případech nabízely na dovolené veletržní ceny.

Pokud tedy nahlížíme na právě proběhlou výstavu z hledisek pro měřítko úspěšnosti obvyklých, je jasné, že závěr je jednoznačný ? opět úspěch! Já ovšem sám pro sebe mám jedno soukromé kritérium navíc ? tou je tzv. ?spokojený návštěvník?. Protože po celou dobu veletrhu jsem v naprosté většině případů potkával jen samé ?spokojené návštěvníky?, myslím, že i v této kategorii mezinárodní veletrh boat Brno 2004 uspěl a těšíme se již na další ročník.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>