Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Chcete řidičák na loď?
 
      My máme pověření k provádění zkoušky z praktických dovedností potřebných k vedení malého plavidla.

 
Pokud si hned na zkoušku netroufáte, umíme zařídit intenzivní kurz, na kterém vás vše potřebné naučíme tak, abyste loď bezpečně zvládali a zkoušku následně snadno a bezchybně složili. Každý z nás někdy musel začít a ani my jsme nebyli na začátku bez chyby.

Co Vás u zkoušky čeká?
Základním požadavkem je, abyste dokázali bezpečně a ohleduplně plout. Z toho pak vychází zvládání různých plavebních situací jako je plavba v proudu, míjení a předjíždění, proplouvání plavební komorou, orientace na vodě, přistání a odplutí od mola, vyvázání lodě. V případě, že se rozhodnete pro absolvování kurzu, naučíte se ještě navíc lodní zvyky a mnohé další drobnosti, které Vám dodají následně pocit jistoty při samostatných plavbách. Zkoušky pro motorový člun provádíme v Kamýku nad Vltavou, plachetnice kotví v přístavu blízko Orlické přehradní hráze. Zkoušku i kurz můžete absolvovat s výhodou rozdělení nákladů ve dvou až 4 osobách najednou.

Plachetnice nebo motorák?
Výběr je na vás podle vašich preferencí. Naučíme vás všemu potřebnému na plachetnici a známe i specifika plavby na motorovém člunu. Na Plavební správě budete následně v každém případě absolvovat základní teoretický test, který je nutný pro motorový člun a rozhodnete-li se pro rozšíření na plachetnici bude váš test rozšířen o tuto oblast.

Kurz lze rovněž využít jakožto "refresh" i když už jste držiteli příslušného oprávnění a dlouho jste na lodi z nějakých důvodů nepluli nebo třeba jako přípravu na dovolenkovou plavbu na moři. Ovládání plachetnice a manévrování s ní je totiž stejné i na Orlíku. Specifika mořské plavby jsme přitom schopni vám na základě našich dlouholetých zkušeností rovněž vysvětlit.

Ještě váháte?
Zavoláním nic nezkazíte, při nezávazném rozhovoru pak lépe poznáte, jestli dokážeme naplnit vaše představy o průběhu. Při zkoušce samotné pak očekávejte otevřený přátelský přístup bez zbytečných nervů.

Volejte přímo číslo +420 602 325 965, kde domluvíme cenu našich služeb na základě vašich požadavků.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>